
Bistrot des Alpes
Amsterdam

Welkom
Proef de Savoie
In Bistrot des Alpes staat de traditionele keuken uit de Franse Alpen centraal. Proef in de Bistrot de kaasfondue, raclette en gratins Savoyarde.
Op een steenworp van
De Bistrot is makkelijk bereikbaar met OV (tram 4, 1, 19 of metro Weesperplein)
Dichtbij de fijne winkelstraat Utrechstestraat.
Goed bereikbaar vanaf Rai, Arena en Ziggo dome
Menu



Voorgerechten
Huisgemaakte Paté
Geserveerd met brood, boter en Franse augurken
€11,50
Carpaccio de tomates
Carpaccio van heirloom tomaten
€11,-
Rillettes van gerookte Forel
Geserveerd met brood
€11,50
Plateau de charcuteries
Ambachtelijke vleeswaren geserveerd met brood boter en Franse augurken
€12,-
Escargots
Slakken in kruidenboter geserveerd met brood
€11,5
Brood met boter
Rustic witbrood met boter en olijfolie
€5,5
Hoofdgerechten
Fondue Savoyarde
Kaasfondue van Comté, Beaufort en Abondance, salade en brood
€24,5
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Voeg eekhoorntjesbrood toe: €3,50
Tartiflette
Aardappel gratin met Reblochon, spekjes, charcuteries en salade
€25,-
Fondue Montagnarde
Kaasfondue van Comté, Beaufort, en Abondance, salade, brood en Ambachtelijke vleeswaren (charcuteries)
€29,-
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Voeg eekhoorntjesbrood toe €3,50
Gratin de Crozets
Pasta gratin gemaakt met traditionele pasta uit de Savoie met Boekweitmeel, geserveerd met spekjes, room, gestoofde ui en kaas. Geserveerd met gerookte rauwe ham en salade
€24,-
Raclette
Smelt raclette kaas onder een warme lamp of in een hete kolen oven geserveerd met aardappels en ambachtelijke vleeswaren.
€29,50
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Mini crozets
Een kleine variant van de gratin de crozets voor de kinderen, geserveerd met rauwkost. Mag ook als bijgerecht worden besteld voor de liefhebbers
€12,-

Chefs menu
Vis van de dag
Forel, sauce hollandaise, salade van venkel en sinaasappel
€23,-
Tian de légumes
Een bodem van Parmezaanse kaas met een kaviaar van aubergine, paprika courgettes
€21,-
Magret de canard
Eendenborst, aardappelpurée, lavendel en framboos
€24,50
Dessert
Tarte Citron Meringuée
Citroentaart met meringue, sorbet van Bergamot
€10,50
Crème Brûlée
Met vanille uit Madagascar
€10,50
Café gourmand
Selectie van 6 mini desserts met een kopje koffie of thee naar keuze
€10,50
Ons verhaal
Het verhaal achter Bistrot des Alpes
Bistrot des Alpes geopend sinds 2015 door Thibault en Dieuwertje. Alle producten importeren wij zelf uit de Savoie, de streek waar Thibault vandaan komt. We hebben veel passie voor het promoten van de Cuisine Savoyarde.
Reeds twaalf jaar lang runnen wij samen verschillende restaurants. Thibault is nu vooral te vinden in de nieuwste zaak Restaurant Mont Blanc. Een fine-dining restaurant waar producten uit de Alpen in het middelpunt staan. Vis uit het meer van Annecy, kruiden uit de hoge bergen, champignons uit de bossen en natuurlijk de Savoie wijnen.
Sinds twee jaar draait de Bistrot des Alpes dankzij een geweldig team van gepassioneerde mensen. Op de voorgrond onze geliefde Charlotte en Oceane en in de keuken Thomas met Jaylton en Rachid. De Bistrot is een warm bad voor gasten en personeel. U bent van harte welkom.
Dieuwertje

Opening Hours
dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:30