
Bistrot des Alpes
Hobbemakade 64
Amsterdam
0631383181
Menu



Notre Carte
Plateaux
Plateau de Charcuteries — €13
Fijngesneden ambachtelijke vleeswaren, met brood en boter
Plateau de Fromages des Alpes — €16
Selectie van Alpenkazen, met brood
Plateau mixte Charcuteries & Fromages — €26
Ambachtelijke vleeswaren en Alpenkazen, met brood en boter
Entreées
Foie gras poêlé, artichaud, chanterelles— €19
Ganzenlever, puree van artisjok, chanterelles,
peterselie, knoflook, courgettes
Soupe BDA — €18
Runderbouillon, terrine, champignons,
knolselderij, bladerdeeg
Rillettes de truite- €12,5
Rillettes van gerookte forel
Escargots — €12,5
6 slakken met knoflookboter, brood
Terrine maison — €13
Huisgemaakte terrine, salade,
augurkjes, brood
Menu du chef
Entrées
Gepocheerd ei, tartaar van knolselderij en kastanje, dennenhoning (€12)
Gravlax van forel, pastinaak en gekarameliseerde pompoenpitten (€15)
Plats
Vis van de dag met beurre blanc, prei en champignons (€25)
Confit van eendenbout, gegrilde aardappels, rozemarijn (€25)
Desserts
Ganache van chocolade, pecannoten cake, sorbet van verse kruiden (€13)
Brioche, karamelsaus, ijs van vanille en slagroom €13)
Chefs special
Entrecôte - €36,5
250g double dutch rib-eye, served with grilled potatoes, and salad.

Fondue
Fondue is served with bread and green salad. Made with
Comté, Beaufort and Abondance
Fondue Savoyarde - €26,5 par personne
Traditionele kaasfondue
Traditional cheese fondue
Fondue Montagnarde - €31 par personne
Geserveerd met Charcuteries
Served with Charcuteries
Fondue Savoyarde aux Cèpes - €29,5 par personne
Fondue met Eekhoorntjesbrood
Fondue with Porcini mushrooms
Fondue Montagnarde aux Cèpes - €34 par personne
Fondue met Eekhoorntjesbrood en Charcuteries
Fondue with Porcini mushrooms and Charcuteries
Raclette
Raclette au four - €32,5 par personne
Smelt zelf twee soorten Raclette in een hete kolen oven op tafel.
Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade.
Melt Raclette cheese under a hot coal oven, served with charcuteries, potatoes and salad
Raclette en Meule - 32,5 par personne
For two persons minimum
Smelt zelf twee soorten Raclette onder een hete lamp.
Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade
Melt Raclette cheese under a hot lamp, served with charcuteries,
potatoes and salad.
Gratins
Tartiflette - 26
Aardappel gratingeserveerd met een Halve Reblochon kaas, spekjes crème en ui. Gerookte rauwe ham en groene salade.
Potato gratin with melted Reblochon cheese, onions and bacon,
served with a green salad and smoked raw ham
Gratin de Crozets - €26
Pasta gratin gemaakt van Boekweit crozets (kleine vierkante pasta) met crème, spekjes, ui, en gegratineerd met Comté, Abondance en Beaufort kaas.
Geserveerd met rauwe ham en groene salade.
Pasta gratin made of typical Savoyard Pasta, served with cream, Comté, Abondance and Beaufort cheese, salad and smoked raw ham
Mini- me
Mini gratin pour les minis - €13
Mini versie van de gratins voor kinderen
(of nieuwsgierige mensen met keuzestress)
Small version of the gratins for the kids
Over Bistrot des Alpes
Welkom
Aan de levendige Hobbemakade, op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Museumplein, vind je een stukje van de Franse Alpen midden in Amsterdam: Bistrot des Alpes. Perfect gelegen voor wie na een dag cultuur snuiven wil genieten van een warme, authentieke maaltijd.
Het verhaal begon met Dieuwertje uit Leiden en Thibault uit Annecy. In 2010 openden zij samen een klein restaurant op de Col de la Forclaz, hoog in de Franse Alpen. Daar ontstond hun liefde voor gastvrijheid en de traditionele Savoyaardse keuken.
In 2015 brachten ze die sfeer naar Amsterdam, waar de authentieke smaken uit de Alpen al snel de harten veroverden van zowel Amsterdammers als reizigers van over de hele wereld. In 2025 verhuisden ze naar de Hobbemakade, een plek die niet alleen geliefd is bij buurtbewoners, maar ook ideaal is voor toeristen die het culturele hart van de stad verkennen.
Vandaag runnen Dieuwertje en Thibault niet één maar twee restaurants. Naast Bistrot des Alpes is er Restaurant Mont Blanc in de Govert Flinckstraat, een gastronomische bestemming waar chef Thibault zijn culinaire dromen verder uitbouwt. Dieuwertje, de energieke drijvende kracht, zorgt ervoor dat beide zaken blijven bruisen.
Bij Bistrot des Alpes proef je de warmte van de bergen, de gezelligheid van een Franse bistrot en de liefde voor tijdloze gerechten. Of je nu neerstrijkt na een bezoek aan het Rijksmuseum, een intiem diner plant of met vrienden een avond rond een kaasfondue doorbrengt: je bent van harte welkom.
Opening Hours
dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:30








