top of page
68-Edited-067_edited.jpg

Bistrot des Alpes

Hobbemakade 64

Amsterdam

​0631383181

4-Picture-04.jpg

Welkom

Proef de Savoie

In Bistrot des Alpes staat de traditionele keuken uit de Franse Alpen centraal. Proef in de Bistrot de kaasfondue, raclette en gratins Savoyarde.

LET OP Wij zijn VERHUISD

naar 

HOBBEMAKADE 64 

 

Menu

IMG_3424.jpeg
IMG_3414.jpeg
IMG_3621.jpeg

Notre Carte 

 

Plateaux

Plateau de Charcuteries — €13

Fijngesneden ambachtelijke vleeswaren, met brood en boter

Plateau de Fromages des Alpes — €16

Selectie van Alpenkazen, met brood

Plateau mixte Charcuteries & Fromages — €26

Ambachtelijke vleeswaren en Alpenkazen, met brood en boter

Entreées

Foie gras poêlé, artichaud, chanterelles— €19

Ganzenlever, puree van artisjok, chanterelles,

peterselie, knoflook, courgettes

Soupe BDA — €18

Runderbouillon, terrine, champignons,

knolselderij, bladerdeeg

Rillettes de truite- €12,5

Rillettes van gerookte forel

 

Escargots — €12,5

6 slakken met knoflookboter, brood

Terrine maison — €13

Huisgemaakte terrine, salade,

augurkjes, brood

Menu du chef

Entrées

Gepocheerd ei, tartaar van knolselderij en kastanje, dennenhoning (€12)

Gravlax van forel, pastinaak en gekarameliseerde pompoenpitten (€15)

Plats

Vis van de dag met beurre blanc, prei en champignons (€25)

Confit van eendenbout, gegrilde aardappels, rozemarijn (€25)

Desserts

Ganache van chocolade, pecannoten cake, sorbet van verse kruiden (€13)

Brioche, karamelsaus, ijs van vanille en slagroom €13)

 

Chefs special

Entrecôte -  €36,5

250g double dutch rib-eye, served with grilled potatoes, and salad.

Vache transparant.jpg

Fondue

 

Fondue is served with bread and green salad. Made with

Comté, Beaufort and Abondance

 

Fondue Savoyarde - €26,5 par personne

Traditionele kaasfondue

Traditional cheese fondue

 

Fondue Montagnarde - €31 par personne

Geserveerd met Charcuteries

Served with Charcuteries

 

Fondue Savoyarde aux Cèpes - €29,5 par personne

Fondue met Eekhoorntjesbrood

Fondue with Porcini mushrooms

 

Fondue Montagnarde aux Cèpes - €34 par personne

Fondue met Eekhoorntjesbrood en Charcuteries

Fondue with Porcini mushrooms and Charcuteries

Raclette

Raclette au four - €32,5 par personne

Smelt zelf twee soorten Raclette in een hete kolen oven op tafel.

Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade.

Melt Raclette cheese under a hot coal oven, served with charcuteries, potatoes and salad

 

Raclette en Meule - 32,5 par personne

For two persons minimum

Smelt zelf twee soorten Raclette onder een hete lamp.

Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade

Melt Raclette cheese under a hot lamp, served with charcuteries,

potatoes and salad.

 

Gratins

Tartiflette - 26

Aardappel gratingeserveerd met een Halve Reblochon kaas, spekjes crème en ui. Gerookte rauwe ham en groene salade.

Potato gratin with melted Reblochon cheese, onions and bacon,

served with a green salad and smoked raw ham

 

Gratin de Crozets - €26

Pasta gratin gemaakt van Boekweit crozets (kleine vierkante pasta) met crème, spekjes, ui, en gegratineerd met Comté, Abondance en Beaufort kaas.

Geserveerd met rauwe ham en groene salade.

Pasta gratin made of typical Savoyard Pasta, served with cream, Comté, Abondance and Beaufort cheese, salad and smoked raw ham

 

 

Mini- me

Mini gratin pour les minis - €13

Mini versie van de gratins voor kinderen

(of nieuwsgierige mensen met keuzestress)

Small version of the gratins for the kids

Over Bistrot des Alpes

Welkom

Aan de levendige Hobbemakade, op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Museumplein, vind je een stukje van de Franse Alpen midden in Amsterdam: Bistrot des Alpes. Perfect gelegen voor wie na een dag cultuur snuiven wil genieten van een warme, authentieke maaltijd.

Het verhaal begon met Dieuwertje uit Leiden en Thibault uit Annecy. In 2010 openden zij samen een klein restaurant op de Col de la Forclaz, hoog in de Franse Alpen. Daar ontstond hun liefde voor gastvrijheid en de traditionele Savoyaardse keuken.

In 2015 brachten ze die sfeer naar Amsterdam, waar de authentieke smaken uit de Alpen al snel de harten veroverden van zowel Amsterdammers als reizigers van over de hele wereld. In 2025 verhuisden ze naar de Hobbemakade, een plek die niet alleen geliefd is bij buurtbewoners, maar ook ideaal is voor toeristen die het culturele hart van de stad verkennen.

Vandaag runnen Dieuwertje en Thibault niet één maar twee restaurants. Naast Bistrot des Alpes is er Restaurant Mont Blanc in de Govert Flinckstraat, een gastronomische bestemming waar chef Thibault zijn culinaire dromen verder uitbouwt. Dieuwertje, de energieke drijvende kracht, zorgt ervoor dat beide zaken blijven bruisen.

Bij Bistrot des Alpes proef je de warmte van de bergen, de gezelligheid van een Franse bistrot en de liefde voor tijdloze gerechten. Of je nu neerstrijkt na een bezoek aan het Rijksmuseum, een intiem diner plant of met vrienden een avond rond een kaasfondue doorbrengt: je bent van harte welkom.

Contact

06-31383181

Hobbemakade 64 

Opening Hours

dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:30

©2022 by Dieuws_Design

bottom of page