top of page
IMG_3455-1024x840.jpg

Bistrot des Alpes

Amsterdam

Vache pour chocolats .jpg

Welkom

Proef de Savoie

In Bistrot des Alpes staat de traditionele keuken uit de Franse Alpen centraal. Proef in de Bistrot de kaasfondue, raclette en gratins Savoyarde.

 

Op een steenworp van

Theater Carré.

Kleine komedie

Opera

De Bistrot is makkelijk bereikbaar met OV (tram 4, 1, 19 of metro Weesperplein)

 

Dichtbij de fijne winkelstraat Utrechstestraat. 

 

Goed bereikbaar vanaf Rai, Arena en Ziggo dome

Menu

IMG_3424.jpeg
IMG_3414.jpeg
IMG_3621.jpeg

Voorgerechten

Huisgemaakte paté, brood, boter, augurken €12,-

Vleeswaren, brood en boter €12,-

Slakken in kruidenboter geserveerd met brood €11,50

Kaasplateau met kazen uit de Savoie, brood €15,-

Soep van het moment €10

Planche, charcuteries €13,50

Hoofdgerechten

Fondue Savoyarde

Kaasfondue van Comté, Beaufort en Abondance, salade en brood

€25,5

Vanaf 2 personen, prijs per persoon

Voeg eekhoorntjesbrood toe: €3,50

Tartiflette

Aardappel gratin met Reblochon, spekjes, charcuteries en salade

€25,-

Fondue Montagnarde

Kaasfondue van Comté, Beaufort, en Abondance, salade, brood en Ambachtelijke vleeswaren (charcuteries)

€30,-

Vanaf 2 personen, prijs per persoon

Voeg eekhoorntjesbrood toe €3,50

Gratin de Crozets

Pasta gratin gemaakt met traditionele pasta uit de Savoie met Boekweitmeel, geserveerd met spekjes, room, gestoofde ui en kaas. Geserveerd met gerookte rauwe ham en salade

€24,-

Raclette 

Smelt raclette kaas onder een warme lamp of in een hete kolen oven geserveerd met aardappels en ambachtelijke vleeswaren.

€30,50

Vanaf 2 personen, prijs per persoon

Mini crozets

Een kleine variant van de gratin de crozets voor de kinderen, geserveerd met rauwkost. Mag ook als bijgerecht worden besteld voor de liefhebbers

€12,-

Fondue Amsterdam

Dessert

Tarte Citron Meringuée

Citroentaart met meringue, sorbet van Bergamot 

€12,-

Crème Brûlée

Met vanille uit Madagascar 

€11,-

Café gourmand

Selectie van 6 mini desserts met een kopje koffie of thee naar keuze

€11,-

Chefs menu 

Les deux vaches du Bistrot
Plats du Chef

 

Entree: €11,5

Zalm gemarineerd in citrus, rode biet en dilledressing, salade

Plats:

Kabeljauw, beurre blanc, aardappel puree met zwarte knoflook, bosbeen

€25

Ribstuk van rundvlees, geroosterde aardappel, béarnaise saus

€35,- per persoon ​

Dessert 13

Paris-Brest

Ons verhaal

Het verhaal achter Bistrot des Alpes

Bistrot des Alpes geopend sinds 2015 door Thibault en Dieuwertje. Alle producten importeren wij zelf uit de Savoie, de streek waar Thibault vandaan komt. We hebben veel passie voor het promoten van de Cuisine Savoyarde. 

Reeds twaalf jaar lang runnen wij samen verschillende restaurants. Thibault is nu vooral te vinden in de nieuwste zaak Restaurant Mont Blanc. Een fine-dining restaurant waar producten uit de Alpen in het middelpunt staan. Vis uit het meer van Annecy, kruiden uit de hoge bergen, champignons uit de bossen en natuurlijk de Savoie wijnen.

Sinds twee jaar draait de Bistrot des Alpes dankzij een geweldig team van gepassioneerde mensen. Op de voorgrond onze geliefde Charlotte en Oceane en in de keuken Massimiliano, Maeva en Antoine. De Bistrot is een warm bad voor gasten en personeel. U bent van harte welkom.

Dieuwertje 

montblanc_516_todaysbrew_edited.jpg
IMG_6001.jpg
Groepsreservering
 

Vanaf 8 personen werken wij met een groepsmenu:

Menu

Charcuteries/ fromage/ huisgemaakte paté/ brood en boter

Kaasfondue van Comté, Abondance en Beaufort, salade

Selectie van onze mini desserts

€40,- per persoon

Maximale groepsgrootte 20 personen. Aankomsttijd 20:15

Restaurant Privatiseren:

Maximaal 40 personen

17:30-20:00 €2000,-

20:15- 00:00 €2000,-

Hele avond €4000,-

Dieetwensen graag 24 uur van te voren aangeven.

Annuleren 1 week van te voren.

Definitieve aantal gasten graag voor 10:00 op de dag van de reservering doorgeven via

Bistrotdesalpes@gmail.com

Voor het aantal gasten dat u heeft doorgegeven wordt gefactureerd .

Contact

020-6207393

Utrechtsedwarsstraat 141, 1017 WE Amsterdam

Opening Hours

dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:30

bottom of page