
Bistrot des Alpes
Hobbemakade 64
Amsterdam
0631383181
Over Bistrot des Alpes
Aan de levendige Hobbemakade, op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Museumplein, vind je een stukje van de Franse Alpen midden in Amsterdam: Bistrot des Alpes. Perfect gelegen voor wie na een dag cultuur snuiven wil genieten van een warme, authentieke maaltijd.
Het verhaal begon met Dieuwertje uit Leiden en Thibault uit Annecy. In 2010 openden zij samen een klein restaurant op de Col de la Forclaz, hoog in de Franse Alpen. Daar ontstond hun liefde voor gastvrijheid en de traditionele Savoyaardse keuken.
In 2015 brachten ze die sfeer naar Amsterdam, waar de authentieke smaken uit de Alpen al snel de harten veroverden van zowel Amsterdammers als reizigers van over de hele wereld. In 2025 verhuisden ze naar de Hobbemakade, een plek die niet alleen geliefd is bij buurtbewoners, maar ook ideaal is voor toeristen die het culturele hart van de stad verkennen.
Vandaag runnen Dieuwertje en Thibault niet één maar twee restaurants. Naast Bistrot des Alpes is er Restaurant Mont Blanc in de Govert Flinckstraat, een gastronomische bestemming waar chef Thibault zijn culinaire dromen verder uitbouwt. Dieuwertje, de energieke drijvende kracht, zorgt ervoor dat beide zaken blijven bruisen.
Bij Bistrot des Alpes proef je de warmte van de bergen, de gezelligheid van een Franse bistrot en de liefde voor tijdloze gerechten. Of je nu neerstrijkt na een bezoek aan het Rijksmuseum, een intiem diner plant of met vrienden een avond rond een kaasfondue doorbrengt: je bent van harte welkom.

Welkom
Proef de Savoie
In Bistrot des Alpes staat de traditionele keuken uit de Franse Alpen centraal. Proef in de Bistrot de kaasfondue, raclette en gratins Savoyarde.
LET OP Wij zijn VERHUISD
naar
HOBBEMAKADE 64
Menu



Dessert
Tarte Citron Meringuée
Citroentaart met meringue, sorbet van Bergamot
€12,5
Crème Brûlée
Met vanille uit Madagascar
€11,5
Café gourmand
Selectie van 6 mini desserts met een kopje koffie of thee naar keuze
€11,5
Voorgerechten
Huisgemaakte paté, brood, boter, augurken €13,-
Vleeswaren, brood en boter €13,-
Slakken in kruidenboter geserveerd met brood €12,50
Kaasplateau met kazen uit de Savoie, brood €16,-
Brood met boter €7,-
Planche, charcuteries en kaas €26,-
%20(21%20x%2029_7%20cm).jpg)
Hoofdgerechten
Fondue Savoyarde
Kaasfondue van Comté, Beaufort en Abondance, salade en brood
€29,5
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Voeg eekhoorntjesbrood toe: €3,50
Tartiflette
Aardappel gratin met Reblochon, spekjes, charcuteries en salade
€26,-
Fondue Montagnarde
Kaasfondue van Comté, Beaufort, en Abondance, salade, brood en Ambachtelijke vleeswaren (charcuteries)
€29,5
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Voeg eekhoorntjesbrood toe €3,50
Gratin de Crozets
Pasta gratin gemaakt met traditionele pasta uit de Savoie met Boekweitmeel, geserveerd met spekjes, room, gestoofde ui en kaas. Geserveerd met gerookte rauwe ham en salade
€26,-
Raclette
Smelt raclette kaas onder een warme lamp of in een hete kolen oven geserveerd met aardappels en ambachtelijke vleeswaren.
€32,50
Vanaf 2 personen, prijs per persoon
Mini crozets
Een kleine variant van de gratin de crozets voor de kinderen, geserveerd met rauwkost. Mag ook als bijgerecht worden besteld voor de liefhebbers
€13,-

Opening Hours
dinsdag tot en met zaterdag van 17:30 tot 23:30