
Bistrot des Alpes
Amsterdam
Hobbemakade 64

BIENVENUE
In Bistrot des Alpes staat de traditionele keuken uit de Franse Alpen centraal. Proef in de Bistrot de kaasfondue, raclette en gratins Savoyarde.
Menu



Notre Carte
Plateaux
Plateau de Charcuteries — €16
Fijngesneden ambachtelijke vleeswaren, met brood en boter
Plateau de Fromages des Alpes — €16
Selectie van Alpenkazen, met brood
Plateau mixte Charcuteries & Fromages — €26
Ambachtelijke vleeswaren en Alpenkazen, met brood en boter
Entreées
Foie gras poêlé, artichaud, chanterelles— €19
Ganzenlever, puree van artisjok, chanterelles,
peterselie, knoflook, courgettes
Soupe BDA — €18
Runderbouillon, terrine, champignons,
knolselderij, bladerdeeg
Rillettes de truite- €12,5
Rillettes van gerookte forel
Escargots — €12,5
6 slakken met knoflookboter, brood
Terrine maison — €13
Huisgemaakte terrine, salade,
augurkjes, brood
Menu du chef
Entrées
Gepocheerd ei, tartaar van knolselderij en kastanje, dennenhoning (€12)
Gravlax van forel, pastinaak en gekarameliseerde pompoenpitten (€15)
Plats
Vis van de dag met beurre blanc, prei en champignons (€25)
Confit van eendenbout, gegrilde aardappels, rozemarijn (€25)
Desserts
Ganache van chocolade, pecannoten cake, sorbet van verse kruiden (€13)
Brioche, karamelsaus, ijs van vanille en slagroom €13)
Chefs special
Entrecôte - €36,5
250g double dutch rib-eye, served with grilled potatoes, and salad.

Fondue
Fondue is served with bread and green salad. Made with
Comté, Beaufort and Abondance
Fondue Savoyarde - €26,5 par personne
Traditionele kaasfondue
Traditional cheese fondue
Fondue Montagnarde - €31 par personne
Geserveerd met Charcuteries
Served with Charcuteries
Fondue Savoyarde aux Cèpes - €29,5 par personne
Fondue met Eekhoorntjesbrood
Fondue with Porcini mushrooms
Fondue Montagnarde aux Cèpes - €34 par personne
Fondue met Eekhoorntjesbrood en Charcuteries
Fondue with Porcini mushrooms and Charcuteries
Raclette
Raclette au four - €32,5 par personne
Smelt zelf twee soorten Raclette in een hete kolen oven op tafel.
Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade.
Melt Raclette cheese under a hot coal oven, served with charcuteries, potatoes and salad
Raclette en Meule - 32,5 par personne
For two persons minimum
Smelt zelf twee soorten Raclette onder een hete lamp.
Geserveerd met gekookte aardappels, charcuteries en groene salade
Melt Raclette cheese under a hot lamp, served with charcuteries,
potatoes and salad.
Gratins
Tartiflette - 26
Aardappel gratingeserveerd met een Halve Reblochon kaas, spekjes crème en ui. Gerookte rauwe ham en groene salade.
Potato gratin with melted Reblochon cheese, onions and bacon,
served with a green salad and smoked raw ham
Gratin de Crozets - €26
Pasta gratin gemaakt van Boekweit crozets (kleine vierkante pasta) met crème, spekjes, ui, en gegratineerd met Comté, Abondance en Beaufort kaas.
Geserveerd met rauwe ham en groene salade.
Pasta gratin made of typical Savoyard Pasta, served with cream, Comté, Abondance and Beaufort cheese, salad and smoked raw ham
Mini- me
Mini gratin pour les minis - €13
Mini versie van de gratins voor kinderen
(of nieuwsgierige mensen met keuzestress)
Small version of the gratins for the kids
About Bistrot des Alpes
Welcome
On the lively Hobbemakade, a stone's throw from the Rijksmuseum and Museumplein, you'll find a taste of the French Alps right in the heart of Amsterdam: Bistrot des Alpes. Perfectly situated for enjoying a warm, authentic meal after a day of culture.
The story began with Dieuwertje from Leiden and Thibault from Annecy. In 2010, they opened a small restaurant together on the Col de la Forclaz, high in the French Alps. That's where their love for hospitality and traditional Savoyard cuisine was born.
In 2015, they brought that atmosphere to Amsterdam, where the authentic flavors of the Alps quickly captured the hearts of both Amsterdammers and travelers from around the world. In 2025, they relocated to Hobbemakade, a location beloved not only by locals but also ideal for tourists exploring the city's cultural heart.
Today, Dieuwertje and Thibault run not one, but two restaurants. Besides Bistrot des Alpes, there's Restaurant Mont Blanc on Govert Flinckstraat, a gastronomic destination where Chef Thibault continues to develop his culinary dreams. Dieuwertje, the energetic driving force behind both establishments, ensures their continued success.
At Bistrot des Alpes, you'll experience the warmth of the mountains, the coziness of a French bistro, and a passion for timeless dishes. Whether you're settling in after a visit to the Rijksmuseum, planning an intimate dinner, or spending an evening with friends over cheese fondue, you're very welcome.
Opening Hours
Tuesday to Saturday from 5:30 PM to 11:30 PM























